Scholingsgeld van deelnemers die via Gemeenten en/of UWV worden gestuurd, mag dat meetellen?
Het ligt aan de context en bouwsteen. Als het geen ministeriële gelden betreft, is dit mogelijk. Wel kan de commissie vraagtekens zetten bij het eventueel stapelen van subsidies en daarmee de duurzaamheid, maar het mag wel. Wellicht goed om door te vragen met welk oogmerk de deelnemers geschoold worden. Als het bedoeld is om ze klaar te stomen voor het ontwikkelen en uitvoeren van een LLO-concept, dan zou het subsidiabel kunnen zijn als loonkosten.
Mogen organisaties als Techniek Nederland, Bouwend Nederland en een Economic Board mee tekenen voor cofinanciering?
Alle organisaties die ingeschreven staan bij de KvK kunnen een partner zijn (en dus tekenen voor cofinanciering). Uit de regeling: arbeidsorganisatie: publieke of private werkgever die binnen een samenwerkingsverband de aanleiding vormt voor het ontwerpen en het ontwikkelen van een LLO-oplossing niet zijnde een publieke opleider. Let er dan wel op, dat aantoonbaar wordt gemaakt welke bedrijven uit die samenwerking daadwerkelijk mee doen en op welke vlakken de cofinanciering inzetten.
Geldt ureninbreng inkind van gemeenten en bedrijven?
Partners kunnen het beschikbaar stellen van faciliteiten (tegen marktconforme prijzen) zien als cofinanciering (in kind: dus in geld waardeerbaar). In kind gebeurt op basis van factuur van dienst of product (bijvoorbeeld huur ruimte) tegen marktconforme prijzen. Indien het uren betreft dan uren zoals vermeld in de regeling (met tarieven voor bijv. Projectleider, onderzoeker, administratief medewerker, projectassistent).
Hoe brengen bedrijven meestal geld in bij andere consortia? Financieel of inkind? Of zijn er nog andere manieren die bedrijven benutten? Welke zie je dan?
Beiden. Vooral kleinere partijen dragen in kind (inzet uren) bij.